Så funkar Jag Stöttar
 • Jag Stöttar är ett initiaitiv från Nowonomics AB. Sverige är ett väldigt föreningstätt land. Vi ska röra på oss och engagera oss. Tyvärr ser vi att alltför många föreningar och klubbar brottas med dålig ekonomi. Detta gör att det blir svårt att utveckla verksamheten som man vill och förutsättningarna för medlemmarna blir därför inte alltid den bästa. Med Jag Stöttar vill vi vara med och ändra på detta.

 • Jag Stöttar är en plattform som samlar hundratals olika butiker, produkter och varumärken på din förenings egna butikssida. När en besökare klickar sig vidare via Jag stöttar till den valda föreningens egna butikssida och genomför ett köp hos en nätbutik så får Nowonomics en återbäring från nätbutiken. Denna återbäring delar vi lika med föreningen. Nowonomics del går till administration, utveckling och support av Jag Stöttar och föreningens del utbetalas till ett av föreningen angivet utbetalningskonto. Föreningen betalar alltså inga fasta kostnader för vare sig uppsättning, support, administration eller marknadsföringsmateriel av Jag Stöttar. Det enda föreningen behöver göra är att regelbundet påminna sina medlemmar och supportrar att handla via föreningens butik så ofta som möjligt.

 • Via föreningens administrationssida kan de se hur mycket återbäring som genererats av supportrarna. Här kan föreningen också begära utbetalning, justera sidans utseende och komma i kontakt med Nowonomics.

Vanliga frågor
 • 1. Vad kostar det för din förening?

  Jag Stöttar är en så kallad intäktsfördelningsmodell. Detta innebär att vi på Jag Stöttar får en peng för varje köp som genomförs. Denna peng delar vi med din förening. I vår del så ingår uppsättningskostnad samt löpande administration och support. När du ansluter dig till Jag Stöttar tillkommer alltså inga löpande kostnader.

 • 2. Måste medlemmar gå via föreningens webshop varje gång de vill att en extra peng ska gå till föreningen?

  Ja, när medlemmarna handlar via föreningens webshop så skickas automatiskt information till företaget de går till och därmed vet butiken att pengar ska betalas ut.

 • 3. Kommer varorna eller tjänsterna att bli dyrare än nätbutikernas ordinarie priser då ett bidrag utgår till föreningen vid varje beställning?

  Nej, självklart inte! Detta är ett bra sätt för nätbutiker att synas och marknadsföra sitt varumärke och få kunder till sin butik. Medlemmarna gör köpen via föreningens webshop som länkas till nätbutikernas vanliga hemsida, så allt är som vanligt.

 • 4. Kostar det något för föreningen att skapa en webshop?

  Nej, det kostar inget att lägga till sin förening. Det är inga löpande kostnader.

 • 5. Behöver föreningen betala skatt på de utbetalda pengarna?

  Nej, det kostar inget att lägga till sin förening. Det är inga löpande kostnader.

 • 6. Hur mycket pengar får jag vid varje beställning från nätbutikerna?

  Nätbutikerna väljer mellan att betala en fast summa per köp eller en procentsats på order - värdet. Hur mycket nätbutikerna betalar framgår tydligt innan medlemen lagt sin beställning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på Jag Stöttar, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska